Płyty gumowe do kontaktu z żywnością
Płyty gumowe do kontaktu z żywnością i wodą pitną SBR/NR, SBR/IR
Charakterystyka płyt:
- płyty te posiadają deklarację zgodności z przepisami BFR i przeznaczone są do stosowania w przemyśle mleczarskim, piwowarskim, mięsnym, drobiarskim i rybnym oraz do krótkotrwałego kontaktu z produktami spożywczymi w przemyśle owocowo-warzywnym oraz w wytwórniach octu i musztardy, pod warunkiem zachowania zgodności produktów z odpowiednimi wymaganiami dotyczącymi jakości zdrowotnej żywności
- zakres temperatury pracy płyt gumowych do kontaktu z żywnością – do +70°C
- twardość 60±5 ShA
Płyty gumowe mające zastosowanie do kontaktu z żywnością produkowane są w postaci arkuszy zwiniętych w rolki, barwa kremowa.
- Płyty z rolki o szerokości 1200mm o różnej grubości.
2. Płyty małoformatowe